fbpx

Cara Saya Hilangkan Jerawat Cepat & Mudah Selepas 13 Tahun Merana.

13 Tahun Cari Cara Hilangkan Jerawat yg Berkesan.

Masalah jerawat saya tak pernah putus sejak 15 tahun. Macam-macam dah saya cuba. Boleh kata semua pencuci muka di Guardian dan Watson dah cuba. Jumpa doktor, dia suruh makan ubat antibiotik. Mula-mula ada perubahan baik tapi letih la nak telan 2-3 biji ubat setiap kali selepas makan. Sampai bila nak makan ubat kan? Mahal plak tu, RM 150 sebulan utk ubat je.

100% Natural & Organic – Cleansing Oil. Bunuh Kuman Jerawat, Merawat Kulit, Tidak Kering & Peeling. Mencuci “Pores” secara Deep Cleansing. Perubahan dalam 7 Hari.

Result: Cleanser Watson/Guardian

Permulaan derita. Chronic acne. 
Macam2 produk telah dicuba, sampai muka ‘hangit’. Banyak jerawat batu. .

Result: Antibiotic dari Dermatologist 

Jerawat semakin terkawal, tapi masih banyak. Tapi apabila berhenti makan ubat, bertambah teruk pula.

Result: 1st Batch Formula Jujur Organics.

Ketika proses pencarian formula terbaik, kulit semakin pulih. Kena improve formula untuk cepatkan kesan.

Bertahun-tahun saya cari jalan penyelesaian, tapi tak jumpa jugak. Sampai nak give up dah, ingatkan nak pasrah pada takdir.

Antara bahan di dalam produk yg pernah dicuba:

Salicylic Acid – Efektif untuk perangi jerawat dengan membersihkan pori tetapi mempunyai side-effect keringkan kulit dan menyebabkan kulit lagi berminyak macam pisang goreng.

Benzoyl Peroxide – Kimia untuk matikan jerawat amat ‘harsh’ dan menyebabkan ‘skin burn’ dan menyebabkan parut hitam dikulit.

Sodium Laureth Sulphate (SLS) – Sejenis kimia pembersih bersifat sabun (lathering), mengeringkan kulit. Korang ingat rasa tengang lepas bersihkan muka tu bagus ke? Tak, ok! Tu petanda pencuci muka tu keringkan kulit.

Fragrance (Pewangi) – Syoknya bila guna produk yang wangi kan? Actually,  boleh menyebabkan allergic reaction , radang danpurging sebab kulit tak tahan dengan kimia dalam pewangi tu. Pastu, kita pula wonder kenapa produk asyik tak menjadi je? 

Ya, pada itulah saya belajar yang bahan kimia ni boleh beri kesan sampingan. Patutlah tak baik-baik kulit. Makin nipis adalah. Cis!

"Ish, yeke bahan kimia dalam produk boleh sebabkan masalah kulit lebih teruk? "

"Jerawat terjadi apabila bakteria terperangkap dalam liang kulit"

Kemudian saya cuba natural produk. Produk tu OK cuma masalah utama adalah harga yang syirik! Lebih kurang RM1,200 untuk 3 bulan. Jadi saya pun ambil inisiatif untuk fahami apa punca sebenar jerawat. Punca jerawat adalah bakteria yang terperangkap dalam liang kulit (pores). So, kulit sentiasa bersih, baru takde jerawat.

In the end, saya decide nak buat sendiri face cleanser dan skincare. Import bahan-bahan dari USA, Australia dan UK.  Pelbagai formula dirumus dan dicuba ke atas kulit sendiri. Ada yang jadi, ada yang tidak. Beratus ringgit habis untuk experiment. Tapi saya berani cuba sebab kesemuanya menggunakan bahan natural dan organik.

Antara eksperimen dijalankan.

"Apa yang dah lepas tak boleh buat apa, janji masa depan terang"

Jumpa Formula Hilangkan Jerawat!

Akhirnya, setelah hampir 2 tahun, saya jumpa formula yang paling stabil dan berkesan. Saya guna sendiri selama 1 tahun sebelum saya betul-betul pasti inilah formula yang terbaik.

Kenapa terbaik?

"Muka macam bulan takpe, asalkan dah takde ketul-ketul"

Result Selepas Hilangkan Jerawat dengan Jujur Cleansing Oil

Selepas 3 bulan menggunakan Jujur Organics. Formula Stable.

Play Video

Video: Keadaan kulit lepas menggunakan Jujur Organics. 

Parut jerawat masih ada,  janji jerawat dah takde. YEAY!

Mula-mula, buat untuk sendiri. Bila keluarga dah nampak perubahan di kulit saya, mulalah dorg curious. First, adik minta buatkan. Lepas tu, emak minta pula. Balik raya,  sepupu pula minta. Akhirnya, mereka suruh saya jual sebab segan asyik ambik free je. Jadi, disitulah bermulanya Jujur Organics. So, saya tanamkan niat nak bantu mereka yang kulit berjerawat dan sensitif macam saya.

Senjata Rahsia

Organic Saffflower Oil

Minyak yang melembutkan kulit dan kaya dengan lemak asid Omega-6, ia membantu mengeluarkan kotoran yang tersumbat dalam pori, untuk mengurangkan bintik hitam dan whiteheads. Lebih baik dari Argan Oil, Virgin Olive Oil dan pastinya, mineral oil.

Tea Tree Essential Oil

Minyak yang hebat dari Australia ini amat dikenali dengan sifat anti-bakteria dan antiseptik yang boleh membantu merawat jerawat. Ianya juga membantu untuk membersihkan liang roma/pori. Banyak produk jerawat gunakan bahan ini.

Organic Castor Oil

Minyak bersifat pembersih dan anti-bakteria. Kebaikan menyembuh radang kulit, melambatkan penuaan, jerawat dan mengurangkan parut. Ia juga baik untuk bulu mata supaya sihat, tak mudah jatuh & lebat.

Orange Essential Oil

Minyak sitrus ini bersifat pembersih yang power, tetapi lembut dan selamat digunakan di kulit. Ia dapat melegakan radang kulit, jerawat dan juga meregangkan otot muka. Aroma yang wangi ini dapat mengurangkan dipressi sekaligus menambahkan mood yang positive.

Apa Kata Pengguna?

Sesuai ke Cleansing Oil?

Jujur Organics Cleaning oil sesuai untuk semua jenis kulit. 

Rated 5 Stars on Facebook

Money Back Guarantee

Organik

100% Bahan Asli

Tiada SLS, SLES, Paraben

Tiada Bahan Haiwan

Tidak Pedihkan Mata

Soalan Lazim

Kenapa guna minyak sebagai cleanser?

‘Oil Cleansing Method’ adalah berasaskan peganganan kimia ‘sama larut sama’. Minyak dapat melarutkan sebum (minyak dimuka) sekaligus dapat membersihkan kulit tanpa mengeringkan. 

Apakah kandungan penuh jujur organics cleansing oil?

Ingredients: Organic Carthamus Tinctorius (safflower) oil, Organic Ricinus communis (Castor) oil, Polysorbate-80 (vegetable-derived), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Essential Oil, Citrus Sinensis (Orange) Essential Oil.

Apa kesan yang boleh saya dapat?

Anda dapat lihat pori akan menjadi lebih kecil, pengurangan bintik hitam dan bintik putih serta kulit yang seimbang.

Bolehkah saya guna sebagai makeup remover?

Sudah tentu! Untuk kulit berjerawat, disarankan untuk basuh muka 2 kali apabila menggunakan full-face makeup. Hanya basuh mengikut arahan dan keringkan kulit sebelum mengulanginya untuk kali kedua.  

Adakah pencuci muka ini sesuai digunakan hari-hari?

Ya, ia amat sesuai untuk kegunaan harian kerana formula yang ‘gentle’.

Adakah kulit saya akan bertambah teruk sebelum ia bertambah baik? (Purging)

Tidak. Disebabkan pencuci mengluarkan kotoran tersumbat di liang roma, antibakteria, risiko ‘purging’ amat rendah. Walaubagaimanapun, setiap kulit adalah berbeza.

Inginkan Kulit Cantik?

Scroll to Top